top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKatinka Becker

RANKING THE CAMPING IN NEDERLAND - PART I


Of je nu een fervent kampeerder bent, of dat je nog nooit in een tent hebt geslapen, dat maakt niet uit, want voor iedereen is er wat wils in kampeerland Nederland. Om je een beetje op weg te helpen hebben we verschillende campings in Nederland bezocht en een heuse Ranking de Camping list opgesteld. We beginnen met wat tips voor toffe campings en daarna volgt onze lijst (blog II).


Opzoek naar leuke campings

Nederland heeft een groot aantal toffe campings, bijvoorbeeld midden in de natuur, aan het strand of op een boerderij. Je ziet ook steeds meer glamping plekken, zoals een tipi, yurt of pipowagen. In dat geval hoef je geen eigen kampeer equipment mee te nemen en zijn er meer faciliteiten om je een iets "luxere" kampeer ervaring te geven. Je kan immers zo luxe kamperen als je zelf wilt! Ben jij opzoek naar een mooie kampeerplek kijk dan hier:


1. Het groene boekje. Het groene boekje is een campinggids waarin alle natuurcampings in Nederland staan. Je kan hier onder andere de campings van Logeren bij de Boswachter vinden.

Deze campings worden beheert door Staatsbosbeheer en liggen op de mooiste plekken in de natuur. Wij zijn groot fan van dit boekje, want hier kan je de mooiste natuurkampeerterreinen vinden. In dit boekje kan je alle informatie over deze campings vinden en ook of er bijvoorbeeld voorzieningen zijn voor trekkers of wintervoorzieningen. Ook kan je zien of ze trekkershutten hebben. Dit boekje brengt je naar plekken als camping "Klein Zweden" of camping "Klein Frankrijk", kortom je waant je in een totaal andere wereld en je bent er echt even tussenuit!


2. Logeren bij de boswachter. Op de website van Logeren bij de boswachter kan je de campings van Staatsbosbeheer vinden (deze staan dus ook in het groene boekje). Ben je opzoek naar natuur, kies dan hier je camping uit! De faciliteiten zijn wellicht iets meer basic, maar juist daardoor een ultieme plek voor een kampeerervaring met prima sanitaire voorzieningen en vaak ook leuke kampvuurplekken.


3. Nivon. Nivon natuurvrienden is een open vereniging waarin mensen met liefde voor natuur samen activiteiten doen en overnachten. Nivon heeft 13 natuurvrienden huizen welke huizen op de meest prachtige plekken gevestigd zijn. Je hoeft geen lid te zijn om hier te slapen, maar je krijgt korting als je wel lid bent. De huizen zijn erg basic en doen ons denken aan schoolkamp accommodaties. Echter is het zeker de moeite waard om eens een Nivon huis te bezoeken als je bijvoorbeeld een meerdaagse wandeling aan het maken bent.


4. Campspace. Campspace is een soort airbnb website, maar dan voor kampeerplekken. De campspaces variëren tussen plekken bij iemand in de achtertuin of op het boerenland of een boomhut bij iemand op het erf. Op Campspace staan ook veel leuke glamping plekken, dus als je zin hebt om een paar dagen te ontspannen en niet al je kampeerspullen wil pakken, dan kan je daar hele toffe glamping plekken vinden!




Short-list favo campings

Om het je nog iets makkelijker te maken volgt hieronder een short-list van onze favoriete campings in Nederland. Laat je inspireren door deze lijst en ga het avontuur aan. Na het bezoeken van deze campings heb je zeker de smaak te pakken en ben ik benieuwd of jij nog aanraders hebt voor ons!


- Natuurcamping Landgoed Quadenoord Bosbeek (Renkum) - back to basic, puur natuur.

- Natuurkampeerterrein De Veenkuil (Bant) - "Klein Zweden", zwemvijver met vlot.

- Camping Het Bos Roept (Slootdorp) - bijzondere glamping plekken.

- Natuurkampeerterrein Zegenoord - kamperen middenin de Veluwe.

- Dromen bij de Boer (Oene) - super gastvrije boer, top faciliteiten en hottub.

- Landgoed Energy-up - dichtbij Amsterdam, leuke activiteiten op camping.

- Natuurkampeerterrein Zanderdennen - prachtige natuur, mooi fietsen/wandelen.


We kunnen nog wel even doorgaan, maar het moet wel een short-list blijven. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie nog campings hebben die we absoluut moeten toevoegen!




46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page