top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKatinka Becker

FIRST TIME SOLO WANDELEN IN IJSLAND



Wandelen is goed voor de geest. Dat is een bekend fenomeen, maar hoe zorg je ervoor dat je de deur uitstapt en dan ook echt gaat wandelen? Waar ga je heen, wat ga je doen? Een blokje om kan een beginnetje zijn. Zelf ben ik begonnen met wandelingen in natuurgebieden rondom Amsterdam. De volgende stap was een meerdaagse wandeltocht. Voor mij was dat het Trekvogelpad. Na een aantal wandelweekenden samen met mijn vriend was ik opzoek naar iets voor mijzelf. Ik kreeg steeds meer de behoefte om alleen de natuur in te trekken, alleen wist ik niet goed hoe. Durf ik wel alleen te wandelen en ga ik mij dan niet vervelen?


Iceland trail

Opzoek naar een avontuur voor mijzelf in de natuur kwam ik terecht bij de Iceland trail van de organisatie Travelbase. Dit is een zevendaags avontuur door IJsland.

Vijf dagen gingen we met een groep de Laugavegur route wandelen. Het was back to basic: slapen in tentjes en 's avonds, 's ochtends én 's middags kant en klaar maaltijdpakken opwarmen en eten. Het was allemaal nieuw voor me, maar het feit dat je met een groep was gaf me rust en kracht. Ik ging dus uiteindelijk wel met een groep, maar de hikes kon je volledig solo afleggen. De natuur was adembenemend mooi en wat heb ik vijf dagen genoten van alles. We zijn langs vulkanen, warmwaterbronnen en geisers gewandeld en langs de groene vlaktes van Thorsmork.


Solo traveler

Ik heb de trail gelopen met al mijn bagage. Dit was best kicken, want de meeste deelnemers hadden voor bagagetransport gekozen en liepen dus alleen met een daypack. Ook de kampeerspullen kon je huren, maar ook die spullen had ik zelf allemaal meegenomen. Je kan wel stellen dat ik mij dus best een ervaren hiker voelde. Het was onwijs tof om dit alleen te doen en elke avond zelf mijn tent op te zetten en voor mezelf te zorgen. Ik kroop dan lekker in mijn tent en ondanks dat ik het een aantal avonden steenkoud heb gehad kon ik genieten van alle geluiden en het alleen zijn.



IJsland is echt spectaculair qua natuur. Elke wandeldag was anders en de landschappen en seizoenen geven steeds weer een andere wandelervaring. Ik heb een onwijs mooie reis gemaakt. Ondanks dat ik niet helemaal alleen was, vond ik het fijn om met een groep te zijn. Het sociale element spreekt mij aan en het was handig dat de staff je hielp me de route en andere zaken. Achteraf gezien had ik de route liever echt helemaal alleen gelopen, want de route is onwijs goed aangegeven en je zou dus helemaal je eigen reis kunnen uitstippen. Voor nu was het goed en ben ik benieuwd naar mijn volgende avontuur, waarbij ik nu de energie en behoefte heb om deze echt helemaal zelf te ondernemen!




33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page